Sadaļas
 
 Meklēt
  
 
  
Tā līgoja Dzelzavā!
08.07.2008

Danco DZELDESLīgo diena, 23. Jūnijs, iesākās diezgan drūmi- apmākušās debesis, no kurām ap pusdienlaiku sāka gāzties lietus šaltis, bet vēlā pēcpusdienā visam vēl pievienojās arī kārtējā elektroenerģijas neesamība divu stundu garumā....

Andele Slikti rādās- labi būs! Vakarpusē mākoņi izklīda, Dzelzavai uzsmaidīja silta saulīte un līgošana varēja sākties!
Estrāde skatītāju pilna, bet aiz estrādes pulcējas dziedātāji, dejotāji un aktieri: neliels satraukums, steiga, pēdējie atkārtojumi un norādījumi. Sākam!
Jāņus Dzelzavā ielīgoja vokālais ansamblis „Variants” un divi Didži- Didzis no Sarkaņiem un pašmāju Didzis. Kā vienmēr, perfektas, enerģiskas, pārliecinošas ar dejām visus priecēja „Dzeldes”.
Kur Jāņi- tur arī „Skroderdienas Silmačos”! Arī dzelzaviešiem bija iespēja ielūkoties pirmsjāņu noskaņā Silmaču sētā, bet Silmaču ļaužu lomās šoreiz bija iejutušies pašmāju aktieri. Tika izspēlēti smeķīgākie, spraigākie pazīstamās lugas fragmenti , izdziedātas dziesmas un izdancoti danči. Šķiet, divpadsmit aktieru veikums patiesi patīkami pārsteidza ne vienu vien. Priecājāmies par nepārspējamo, enerģisko, uz stiķiem un niķiem vienmēr gatavo Pindacīšu (Indra Zukure) un viņas stingro, pamatīgo Pindaku (Zigurds Zukurs), par skaisto saimnieku pāri ( Ramona un Jānis Plotkas), dzīvojām līdzi Zāras un Joskes mīlas likstām (Sandra Deikmane un Edgars Sipāns) un vecā žīda Ābrama ķibelēm (Grigorijs Ļvovs), smaidījām un dziedājām līdzi Rūdim, Kārlēnam un Ieviņai (Jānis Špunders, Emīls Lielpēters un Linda Saliņa), līdz asarām smējām par Bebu mātes un Tomuļu mātes darbiem un nedarbiem (Ineta Ūdrēna un Lilita Bērziņa).
„Lai līgojam, līgojam tā, ka prieks, ne svešs, ne savējais nebūs te lieks!” –ar šiem visu kopīgi dziedātās dziesmas vārdiem izskanēja ielīgošanas koncerts. Vēlāk estrādes malā iedegās augsta Jāņuguns un Līgo nakts danči kopā ar grupu „Nakts” turpinājās līdz rīta gaismai.

Pret rītiem, pret vakariem......


<< Atpakaļ

Vārds/niks:

Teksts


Ievadiet drošības kodu saskaitīt 231 ar 2 


Lasīt līdzīgus rakstus par šo pašu tēmu:

Pirmo reizi- muzeja nakts MUCENIEKOSDziesmu un Deju svētku karoga pacelšana DzelzavāDZELZAVĀ DZIED!!!Atskats uz notikušajiem pasākumiem.Lāpu gājiens un piemiņas brīdis pie pieminekļa.Sveiciens svētkos no Dzelzavas pagasta! Dzelzavā ielīgo un līgo! VIDEOMārtiņdienas gadatirgus Dzelzavā!
 Jauni foto
 | © Dzelzava - Atsauksmēm |